Speluitleg

Spelomschrijving Red Dog

Red Dog is een spannend kaartspel waarbij je moet voorspellen of de waarde van de derde kaart die wordt gedeeld tussen de waardes van de eerste twee kaarten ligt. Na het openen van dit spel zie je een overzichtelijk speelveld waarop het spel wordt gespeeld. Onder op het spel zie je de fiches die je gebruikt om je inzet te plaatsen. Daarnaast bevinden zich de knoppen die je gebruikt om dit spel te spelen. Op het speelveld zie je de ronde vakken om je inzet op te plaatsen en daarboven het vak waar de gedeelde kaarten worden geplaatst. Je kunt op het bordje links boven zien dat je met een minimale inzet en een maximale inzet kunt spelen.

Rechts boven in het scherm zie je een luidsprekertje en een sleuteltje. Met het luidsprekertje kun je het geluid naar wens aanpassen tijdens het spelen en onder het sleuteltje bevinden zich een aantal spelopties en de uitgebreide spelregels van dit spel.

Spelregels van Red Dog

Bij dit spel is het de bedoeling dat je voorspelt of de waarde van de derde gedeelde kaart tussen de waardes van de eerste twee kaarten ligt. De kaarten hebben de volgende waardes: de nummerkaarten tellen hun eigen waarde, de boer is 11, de vrouw is 12 , de heer is 13 en een aas is 14 punten. Het teken op de kaarten is niet van belang. Dit spel wordt gespeeld met 1 dek kaarten en de gebruikte kaarten gaan na elke ronde terug in het dek. Je begint dit spel door het plaatsen van een inzet en vervolgens klik je op de knop Delen. Er worden dan twee kaarten getrokken. Wanneer de kaarten elkaar opvolgen is het gelijkspel en krijg je je inzet terug. Zijn de kaarten gelijk dan komt er een derde kaart. Als deze past bij de eerste twee kaarten dan win je 11:1, anders is het gelijk spel. Wanneer de kaarten niet opeenvolgend zijn of van gelijke waarde wordt de spreiding bepaald, het aantal waardes dat tussen de twee kaarten ligt. De spreiding van de twee kaarten wordt aangegeven door het Red Dog teken op de tafel. Je kunt er dan voor kiezen om je inzet te Verhogen of te Blijven. Vervolgens wordt er een derde kaart getrokken. Ligt de waarde hiervan tussen de eerste twee kaarten dan win je volgens de betaaltabel. Komt deze overeen met een van de twee kaarten of valt hij buiten de spreiding dan verlies je. Als je een hand wint dan krijg je je inzet terug en krijg je daarbij een winst. Wanneer je bijvoorbeeld 5 inzet en wint op een spreiding van 1 op 1 dan krijg je je winst van 5 en je inzet van 5, in totaal dus 10. Voor het starten van een nieuwe spelronde klik je op Nieuw spel.

Beoordeling Red Dog

Het kaartspel Red Dog is een leuk en spannend kaartspel en beslist niet moeilijk om te spelen. Het doel is om te gokken op de waarde van de derde kaart. Deze moet tussen de waardes van de eerste twee kaarten liggen. Afhankelijk van je inzet kun je bij dit spel grote geldbedragen winnen. Wil je niet meteen met echt geld spelen dan kun je het eerst gratis oefenen.

Geef een reactie