Video Poker

Vind hier alles over de geschiedenis en doel van video poker spelen, of speel direct videopoker via een van de spellen hieronder.

Speel direct video poker

Geschiedenis Videopoker

De allereerste gokkast welke werd uitgevonden in 1891 was eigenlijk al een soort video poker gokkast. Uiteraard had deze nog geen tv-scherm maar werkte deze met 5 drums waar 10 kaarten waren opgeplakt. Omdat er op de machine niet meer kaarten pasten ontbraken er twee kaarten. Dit had als voordeel dat de aanbieder van de gokkast moeilijk een royale flush kon behalen. Sinds 1891 is het spel sterk doorontwikkeld en tegenwoordig zijn alle video pokerkasten voorzien van een video scherm waardoor er wel met 52 kaarten gespeeld kan worden. Ook zijn er in de loop der tijd verschillende varianten van het videopoker spel ontstaan. Een van de meest populaire varianten is nog steeds het Jacks or Better video pokerspel.

Het videopoker spelen online wordt steeds populairder sinds dit spel in de jaren 90 zijn intrede deed op internet. Vanaf die tijd was het mogelijk om het spel gewoon vanuit je eigen huiskamer te spelen. Voor spelers die graag gokken op een gokkast en daarnaast ook nog liefhebber zijn van het pokerspel is het een ideale combinatie.

Het doel van videopoker spelen

Het doel van videopoker spelen is net als bij veel andere kaartspellen een combinatie te maken van bepaalde kaarten. Bij videopoker spelen is dat een poker hand. Videopoker ziet er uit als een fruitautomaat en het spel wordt gespeeld met 52 tot 54 kaarten. Dit is afhankelijk van de variant die je speelt. Het spel werkt volgens het Five card draw principe. Als je het spel speelt dan krijg je 5 kaarten gedeeld en daarna krijg je de mogelijkheid om 1 tot 3 kaarten te wisselen. Bij het krijgen van een Aas mag je 1 tot 4 kaarten wisselen om een goede combinatie, een pokerhand, te maken.

Het videopoker is met meerdere handen tegelijk te spelen zodat je kans op winnen groter wordt. Er zijn inmiddels veel varianten van het videopokerspel waarvan de meest eenvoudige het Jacks or Better spel is. Hierbij wordt winst uitgekeerd bij een combinatie van 2 Boeren of hoger. Bij Deuces Wild, een andere variant, wordt er met 52 kaarten gespeeld met als extra 2 Jokers die als wild cards tellen.

Het videopoker is beslist niet moeilijk om te spelen en is een boeiend en spannend casino spel vooral als je bekend bent met het bespelen van een fruitautomaat en de regels van het reguliere pokerspel.